úterý 11. března 2014

O nás


  • Naše produkty neobsahují zbytky léčiv – včelaři často velmi nadužívají tvrdé" chemické látky, jimiž bojují proti našim nemocem. Tato "léčiva" se dále rozkládají a zůstávají nejen v nás, ale i v tom, co vyrábíme. Honza je proto nepoužívá a naše neduhy tlumí pouze takovými věcmi, které samy známe z přírody a které po sobě nenechávají žádné zbytky. Podrobněji o chemizaci včelaření píšeme ZDE.
  • V zimě jíme med – Čím víc medu nám včelař nesebere, tím lepší máme obranyschopnost a tím méně chemie potřebujeme, abychom zůstaly zdravé. Přesto přicházejí včely většiny včelařů před zimou o skoro všechen med a dostávají místo něj levnější, avšak méně výživný cukr. My zimujeme na medu. Výsledkem je vyšší kvalita našeho života i našich výrobků. Podrobněji o zimování na medu píšeme ZDE.
  • Bydlíme ve vlastním vosku  většina včelařů kupuje svým včelám takzvané mezistěny z anonymního vosku plného zbytků léčiv. Díky těmto mezistěnám sice doneseme více a spotřebujeme méně medu, zároveň však kvůli nim žijeme v nezdravém prostředí a potřebujeme ještě více chemie, abychom to přežily. Honza nám proto žádný cizí vosk nedává a bydlíme z velké části na takzvané volné stabě. Kvalita dostává přednost před kvantitou.
  • Nebereme dotace nelíbí se nám, že zemědělci každý rok brečí nad moc velkou nebo moc malou úrodou, aby vymáčkli ze státu peníze. Začaly jsme proto u sebe a rozhodly se nečerpat žádné dotace, státní příspěvky na včelstvo nevyjímaje. Zároveň vyzýváme náš stát, aby se naučil hospodařit bez dluhů. Například otevřeným dopisem ZDE.

Zajímá vás něco dalšího? Zeptejte se.